Together4life

Health for Life

Health-for-life-white

Cursussen

Jared nurse

Jared als verpleeger

In het nieuwe onderwijscentrum worden  cursussen gegeven over gezondheid, de zorg voor kinderen en over HIV/AIDS.

Dat laatste is een groot probleem in Kisii (zoals in een groot deel van Afrika) Er zijn schattingen dat meer dan 40% van de (jong-)volwassenen besmet is. Er zijn medicijnen beschikbaar, maar velen willen niet weten of vertellen dat ze besmet zijn. En besmetten weer anderen, en die besmetten weer anderen, enz.

Over zorg voor kinderen is in 2013 een tweedaagse conferentie gehouden waarbij Jared de aftrap gaf in zijn referaat. hier is de tekst in het Engels. Dat geeft tegelijk achtergrondinformatie bij de opvang van wezen (zie  Education for Life)

Binnenkort hopen we de vertaling te geven.

Ook in de cursus rentmeesterschap heeft Harmke voortdurend de relatie tussen gezondheid van dieren en die van mensen benadrukt (zie Animals for Life)

Hulp

Bij rampen, ziekten en ongelukken wordt naar vermogen hulp verleend.

In 2015 was dat het geval bij een ernstig ongeluk in de stad Kisii, waarbij een matatu (personenbusje) op een groep ouders was ingereden die bij een school stonden te wachten. Rond de 15 mensen werden gedood, ongeveer net zoveel belandden ernstig gewond in het ziekenhuis, dat de zorg niet aankon. Op meerdere manieren is steun verleend: Jared heeft twee weken als vrijwilliger gewerkt: hij heeft zijn vroegere vak van verpleger weer opgepakt. Vanuit Nederland is geld gestuurd om bloedtransfusie te kunnen geven; en wezen zijn begeleid.

In het najaar was er een cholera-uitbraak in Lokichar in het noorden van Kenia, waar een kleine en arme gemeente is waar de KIPRC goede contacten mee heeft. Ongeveer 20 mensen zijn geholpen in het ziekenhuis, mede door sponsoring vanuit Nederland.